Минијатурни бијенале 7

Минијатурни бијенале 7

Минијатурни бијенале је ликовни конкурс покренут 2005. као пратећи програм  8. Међународног бијенала уметности минијатуре који реализује Културни центар. Иако је намењен пре свих ученицима основних и средњих школа у Горњем Милановцу, на њему је учествовало близу две хиљаде деце из других градова у Србији и двадесетак чланова Ликовног атељеа за децу у Мушјену, братском граду у Норвешкој.

На конкурсима Министарства културе Србије 2014, 2016. и 2018. смо добили подршку за пројекат "Минијатурни бијенале - путујућа изложба",  који се реализује у години између два бијенала и тада презентујемо радове са последње одржане изложбе, те су радове са МБ5 и МБ6 захваљујући овом пројекту видела деца Петровца на Млави, Новог Пазара, Чачка, Београда, Краљева, Ужица, Крагујевца, Кнића, Јагодине, Пожеге.

Минијатурни бијенале 7 смо реализовали током јесени 2017. године. На њему је учествовало 1288 ученика основних и средњих школа у Горњем Милановцу и 404 детета из различитих градова у Србији. Гости манифестације су деца из пар основних школа у Чачку, полазници атељеа УШ "Ђуро Салај" и "Пиколо" из Београда, чланови Атељеа Морариу из Вршца и средње уметничке школе из Ниша и Краљева.

НОВА ВАРОШ, 03. октобар 2018.  Радионица са 25 основаца одржаће се у учионици "КЛУБ МЛАДИХ" у 14:00 часова, а изложба ће се отворити у 15:00 часова !

УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН